Обґрунтування занять аеробікою для старшокласниць 15—16 років - Корж, Н. Л.; Черненко, О. Є.; Гурєєва, А. М.; Гордейченко, О. А. (Physical Education Theory and Methodology, 2007)
У роботі зроблена спроба обґрунтувати методику використання комплексів базової аеробіки на уроках фізичної культури з дівчатами старших класів 15—16 років у загальноосвітній школі. Розглянуто вплив занять аеробікою на розвиток швидкісно-силових здібностей, координації, сили та гнучкості. Стаття присвячена новому напрямку розвитку сили, гнучкості та координації у дівчат старших класів 15—16 років засобами комплексів аеробіки.