Самостійна робота з фехтування як складова професійної підготовки майбутнього вчителя - Кривенцова, І. В. (Physical Education Theory and Methodology, 2007)
Самостійна робота з фехтування — це свідома фізкультурно-спортивна діяльність яка спрямована на фізичний розвиток, самовдосконалення, реалізацію себе як особистості. Вміння правильно підбирати фізичні вправи, самостійно контролювати і коректувати свій фізичний стан, сформована потреба до здорового способу життя у студентів — майбутніх педагогів, саме через їх професійну діяльність, — є запорукою підготовки здорової нації