Психомоторні здібності людини: загальне поняття, класифікація та значення в системі спортивного відбору - Сергієнко, Л. П.; Чекмарьова, Н. Г. (Physical Education Theory and Methodology, 2007)
У статті визначені поняття «психомоторика» і «психомоторні здібності». За декількома критеріями представлена класифікація психомоторних здібностей. Розглянута перспектива використання психомоторики в системі спортивного відбору