Основні науково-методичні шляхи індивідуалізації процесу підготовки спортсменів в спортивних іграх - Козіна, Ж. Л. (Physical Education Theory and Methodology, 2007)
Запропонована загальна схема науково-методичних шляхів індивідуалізації процесу підготовки спортсменів. Вона включає три напрямки: перший — визначення індивідуальної факторної структури підготовленості та об’єднання спортсменів за схожими рисами в окремі групи; другий — визначення математичних закономірностей та факторів індивідуальної динаміки змагальної ефективності. На основі результатів перших двох напрямків складаються індивідуальні програми підготовки спортсменів. Третій напрямок припускав розробку універсальних методик, які дозволяють індивідуалізувати навчально-тренувальний процес.