Філософські й історичні аспекти щодо формування знань у школярів про ефективність впливу ігрової діяльності на розвиток рухових і пізнавальних процесів - Макущенко, І. В.; Пристинський, В. М.; Пристинська, Т. М. (Physical Education Theory and Methodology, 2006)
Визначається значення філософських й історичних відомостей для формування у школярів знань про благодійність впливу занять фізичними вправами на розвиток розумових і фізичних здібностей