Науково-методичні підходи до побудови занять з психофізичного захисту з дівчатами підліткового віку - Гончаренко, Е. В.; Бережний, В. В. (Physical Education Theory and Methodology, 2006)
У роботі розглянуті підходи до організації навчання дівчат старшого шкільного віку навичкам самозахисту